Евтина почивка в Гърция - 5 прекрасни острова



Ако се нуждаете от спокойна и романтична почивка, тези пет невероятни острова са тъкмо за вас. Ще можете да се насладите на прекрасни гледни, девствена природа, слънце и море. Островите са далече от шумните туристически дестинации и предлагат евтина храна и ниски цени за нощувките. Дори и да нямате предварителна резервация, без проблем ще можете да си намерите прекрасно местенце в къщата на някои местен. 
Изберете някои от петте невероятни гръцки острова , за вашето незабравимо лято:





Хидра /Hydra/
Хидра е остров в залива Сароникос, разположен е в близост до източното крайбрежие на полуостров Пелопонес.Острова предлага чудесни места за пешеходни разходки, които свързват главния град с най-добрите плажове. Хидра има много тихи, уютни калдъръмени улички по които можете спокойно да се разходите и да се насладите на невероятните пейзажи. На крайбрежната улица има хотели, яхтено пристанище, ресторанти, пазари и магазини, които обслужват множеството туристи и местните жители. На острова няма автомобилно движение, за транспорт се използват коне, магарета, мулета и велосипеди.



















Нисирос /Nisyros/
На остров Нисирос грее слънце 300 дни в годината. Малкият вулканичен остров предлага успокояващи съзнанието гледки, редуващи се тучни зелени поляни и каменисти месности напомнящи лунен пейзаж.   Пристанището на острова - Мандраки е доста привлекателно с двуетажните си къщи в охра и тюркоаз и с ярко боядисаните дървени балкони. Най-голямата туристическа атракция на Мандраки е пещерната черква от 14 век "Св.Богородица от пещерата". До острова се стига с ферибот.









Икария /Ikaria/
Няма друг остров на света по своя ритъм на живот да прилича на Икария. Тук магазините са затворени до обяд, но работят до ранните сутрешни часове.Не е необичайно за местните да влязат в магазин, да си напазаруват и да оставят парите на касата, въпреки че продавачът липсва. Тук хората живеят по-дълго и страдат по-малко от болести. Това е едно от местата, на което се срещат най-много столетници. Доста голяма част от острова е заета от зелени равнини или голи скалисти хълмове. На чистия остров Икария  растат над 150 вида билки и треви, а чаят от лайка и дива мента е част от ежедневния ритуал на жителите на острова. Ако решите да отседнете на този остров ще се докоснете до чистата и девствена природа, както и до своеобразният начин на живот на жителите на Икария.







 


Китнос /Kithnos/
Това е прекрасен малък остров, които има над 70 плажа. Голямото свободно пространство, както и липсата на тълпи от туристи правят острова чудесно място за разходки и обиколки. Основният град на Китнос е Хора, чудна смесица от къщички с червени покриви, построени в типичната за Цикладите кубовидна архитектура. Пътната мрежа на острова е доста ограничена, но автобуси свързват пристанището на Мерикас с канала на юг и Лутра на север. Останалата част от острова са на пешеходно разстояние от тези точки. Един от най-добрите курорти на острова е Лутра, които разполага с чудесни плажове. Минералните води тук са световноизвестни, наситени с много желязо и се използват за лек на подагра, ревматизъм, гинекологични заболявания. До острова може да стигнете с ферибот от Пирея и Лаврио до Китнос. 













Агистри /Agistri/
В непосредствена близо до Атина , островът е идеален за почивка на хора търсещи уединение и спокойствие , същевременно щадящо бюджета им. Това място е малък рай покрито с борови гори, тюркоазени води и каменисти плажове. До острова идват фериботи от Егина и Пирея.  Агистри има две пристанища, едно в Мегалохори и едно в Скала и двете са на северният бряг с изглед към Егина и на по-малко от 2 км едно от друго. Мегалохори е главното село на острова, но Скала е по-туристическо , с повече хотели и по-големи плажове. През лятото ще срещнете много хора на плажовете на двете села, но когато тръгне и последният ферибот след обяд Агистри утихва и дори шумът от таверните е незначителен във сравнение със съседните острови. На източния бряга и само на 1 км от Скала се намира Халкиада , най-екзотичния плаж на Агистри.