6 места от приказките, които трябва задължително да посетите




Когато бяхме малки, си мечтаехме да посетим и видим  местата от приказките. Прекрасни къщички, обширни зелени поляни, тучни реки и гори, където да полегнеш с любимия и да се насладиш на звездното небе или да разгадаеш заедно на какво приличат облаците. За съжаление вече не сме малки, но все още си мечтаем за приказни места. Тези чудни, приказни места вече не са само в приказките, повечето от тях са истински реални места, които наистина можем да посетим. Ако искате да се разходите и да усетите детският дух, посете:

Колмер, Франция
Едно от най-живописните места, които някога сте виждали. За щастие, все още е относително непопулярна дестинация. За това побързайте да го посетите, защото това е едно от най-приказните места във Франция. Това е една област, която се пресича от каналите на река и не случайно я наричат "малката Венеция". Града е основан през 9-ти век и отразява немска и френска архитектура. Общинската библиотека на Колмер, притежава една от най-богатите колекции на старопечатни книги във Франция.  
Musée Бартолди









Чески Крумлов, Чехия
Разположен на около два часа път с кола от Прага, в региона Южна Божемия. Приказният Чешки Крумлов е градът, популярен като еднодневна дестинация за туристите в Прага през лятото. За това е добре да бъде посетен през друго време. Така ще можете да се насладите спокойно на красотата на това място. Известен е още с своята архитектура, стария град и замъка Шварценберг. Чески Крумлов изглежда доста живописно от високо, благодарение на криволичещата и минаваща през града река. В града се организират доста фестивали. Един от най-известните е фестивала на розата. Той се празнува през юни. Центъра на града се разчиства от коли и трафик и се превръща във средновековен град със занаятчии, художници, музиканти и местни хора облечени в подходящи за средновековието дрехи.
















Халстат, Австрия
Старомодният и очарователен Халстат е обявен от ЮНЕСКО за най-красивият град край езеро в света. Не е трудно да се види защо. Сякаш излязло от приказките, селценто в Централна Австралия е разположено на брега на живописно езеро със същото име. Тук в продължение на хиляди години се добивала сол, благодарение на което Халстат процъфтявал. Изключително приятен е площадът, който е заобиколен с обвити в бръшлян къщи.






Франевачката църква
Мостар, Босна и Херцеговина
Ако един пейзаж говори повече от хиляда думи, то Босна и Херцеговина е може би една от най-недооценените страни в света. Града е разположен на двата бряга на река Неретва.

река Неретва
Стари мост


















Нюхавн, Копенхаген, Дания
Цветни апартаменти край морето и уютни огньове , това е Копенхаген. Скъп, но изключителен, Копенхаген е като никой друг. Нихавн е пристанището в Копенхаген. В миналото там са акустирали кораби от целият свят и моряците, клубовете и проститутките са оставили своята следа. Пристанището Нюхавн и старите къщи , които са приютявали търговци и са били публични домове, днес са реставрираи и помещават ресторанти.

Льонеберя, Смоланд, Швеция
Няма дете , което да не е прочело невероятните приключения на "Емил от Льонеберя" на Астрид Линдгрен. Смоланд е провинция в Южна Швеция. Природата на това приказно място ще изпълни сетивата ви. Безкрайните гори, чистите езера и каменистите поляни правят това място приказно.