Как да спестим в Мюнхен, Германия?
Като цяло, изберете време за посещение , когато няма големи събития в Мюнхен , и след като приключи сезона за туристите . Можете да посетите сайта Мюнхен Tourist , за да разберете какви събития се провеждат през годината. 
Ако решите да пътувате до Мюнхен преди коледните празници, ще се насладите на прекрасните базари , където дори салама е във форма на елха. Богатото и красиво осветление, оживените улици и коледните песни ще направят разходката из града доста впечатляваща и незабравима.
Ако пък предпочитате по топлите летни месеци и организирате вашето пътуване в този период, можете да се разходите по Олимпиапарк. През 1972 г на това място се провеждат Летни олимпийски игри. Тук е мястото да избягате от шума на града. През лятото докато се разхождате покрай спортните съоръжения, може да попаднете на безплатен концерт - на амфитеатъра край олимпийското езеро. 

Може да си вземете бира и да се качите на върха на Олимпийската планина, откъдето се чува перфектно звукът от открития Олимпийски стадион. На този стадион концерти изнасят световни звезди от ранга на Бионсе.В Мюнхен всяка неделя музеите са с вход от 1 евро - подарък за ценителите на изкуствата. Сред участващите в инициативата музей са Старата пинакотека, Новата пинакотека и Съвременната пинакотека, както и Баварският национален музей - изкуството на Ренесанса. 

До Олимпийсия стадион се намира и Светът на BMW , които сам по себе си представлява шоурум на автомобилният завод. Тук можете да видите всички модели - от седани и вити до болиди и електромобили.
Можете да се разходите из залите на една от най-големите пивоварни в света Хофтбройхаус. Удоволствие е да наблюдавате пийващите посетители и да слушате баварска музика. Може би е полезно и любопитно да знаете, че това е единственото място в света, където повръщането е безплатно.
Входът за повечето градини и паркове в Мюнхен е безплатно, но Английската градина е невероятно изживяване. Тя е по-голяма от Хайд парк в Лондон и Сентрал парк в Ню Йорк. Любимо място за местните хора за събиране на тен, разходка с лодка в малкото езеро или почивка в японската чайна.

Културният център Гастайг може да не е най-красивата сграда в Мюнхен, но със сигурност е сградата с най-добра акустика. За да се уверите посетете един от безплатните концерти на студенти по музика през деня или в късния следобед. Обикновено има поне по едно изпълнение на ден.
Стигнете до южния край на Английската градина и ще видите многобройните зрители, които наблюдават от моста сървиращите в река Айсбах. Скалите , силното течение и тясното пространство правят сървирането доста опасно - до 2010 г е било забранено.