Как да спестим в Мюнхен, Германия?




Като цяло, изберете време за посещение , когато няма големи събития в Мюнхен , и след като приключи сезона за туристите . Можете да посетите сайта Мюнхен Tourist , за да разберете какви събития се провеждат през годината. 
Ако решите да пътувате до Мюнхен преди коледните празници, ще се насладите на прекрасните базари , където дори салама е във форма на елха. Богатото и красиво осветление, оживените улици и коледните песни ще направят разходката из града доста впечатляваща и незабравима.
Ако пък предпочитате по топлите летни месеци и организирате вашето пътуване в този период, можете да се разходите по Олимпиапарк. През 1972 г на това място се провеждат Летни олимпийски игри. Тук е мястото да избягате от шума на града. През лятото докато се разхождате покрай спортните съоръжения, може да попаднете на безплатен концерт - на амфитеатъра край олимпийското езеро. 





Може да си вземете бира и да се качите на върха на Олимпийската планина, откъдето се чува перфектно звукът от открития Олимпийски стадион. На този стадион концерти изнасят световни звезди от ранга на Бионсе.



В Мюнхен всяка неделя музеите са с вход от 1 евро - подарък за ценителите на изкуствата. Сред участващите в инициативата музей са Старата пинакотека, Новата пинакотека и Съвременната пинакотека, както и Баварският национален музей - изкуството на Ренесанса. 

До Олимпийсия стадион се намира и Светът на BMW , които сам по себе си представлява шоурум на автомобилният завод. Тук можете да видите всички модели - от седани и вити до болиди и електромобили.
Можете да се разходите из залите на една от най-големите пивоварни в света Хофтбройхаус. Удоволствие е да наблюдавате пийващите посетители и да слушате баварска музика. Може би е полезно и любопитно да знаете, че това е единственото място в света, където повръщането е безплатно.
Входът за повечето градини и паркове в Мюнхен е безплатно, но Английската градина е невероятно изживяване. Тя е по-голяма от Хайд парк в Лондон и Сентрал парк в Ню Йорк. Любимо място за местните хора за събиране на тен, разходка с лодка в малкото езеро или почивка в японската чайна.

Културният център Гастайг може да не е най-красивата сграда в Мюнхен, но със сигурност е сградата с най-добра акустика. За да се уверите посетете един от безплатните концерти на студенти по музика през деня или в късния следобед. Обикновено има поне по едно изпълнение на ден.
Стигнете до южния край на Английската градина и ще видите многобройните зрители, които наблюдават от моста сървиращите в река Айсбах. Скалите , силното течение и тясното пространство правят сървирането доста опасно - до 2010 г е било забранено.