Куала Лумпур – столицата на Малайзия



Куала Лумпур - столицата на Малайзия
Едва ли не сте чували за Куала Лумпур, столицата на Малайзия. Градът толкова впечатляващ със своя мултикултурен живот, че отдавна се е прочул извън пределите на Азия.
Малаизийската столица е основен икономически, културен, административен и промишлен център в страната. Бурното си развитие започва след Втората световна война и се ускорява при обявяване зависимостта на Малайзия. Постепенно Куала Лумпур се превръща в един от най-модерните и технологично развити градове в Азия.
Туристите не могат да скучаят в Куала Лумпур. Разнообразието от заведения и магазини предлага за всеки по нещо – и най-вече според всеки джоба му. Има невероятно луксозни молове, бутици и ресторанти.
Кулите Петронас доскоро бяха най-високите сгради в света. Несъмнено те привличат всеки турист в града.  Гледката нощем е смайваща.
В местният Аквапарк ще имате възможност да храните пирани – рядка възможност. Интересна забележителност в Куала Кумпур е Златният триъгълник. Той се образува от центъра на Старият град, Кралският дворец и Площада на независимостта.
Можете да пътувате до Куала Лумпур по всяко време на годината. Сезонът е един – с типично екваториални мусони.
Въпреки, че националният език в Малайзия е малайския, с английски вероятно няма да срещнете проблеми. 
999999999999999999

Основна информация за Куала Лумпур

Валута: Малайзийски рингит;
Средни температури: Пролет – 28 °С, Лято – 28 °С, Есен – 28 °С, Зима – 28 °С;
Електрически контакти: Специфични;
Език: Малайски;
Население: 1 628 000;
Спешен телефон: 999;
Часови пояс GMT: +8;
Виза: Да, нуждаете се от виза за посещението в Куала Лумпур и Малайзия

В Малайзия няма действащо българско посолство или консулство. За съдействие можете да разчитате на посолството в Джакарта, Индонезия.
888888888888888888