Сеул – столицата на Южна Корея




Сеул - столицата на Южна Корея
Сеул е столица на Южна Корея. Той е най-големият град в страната и най-важният политически, административен и икономически център.
Населението е над 10 милиона, но цялата градска англомерация надвишава 23 милиона – което го прави един от най-населените градове на планетата. Сеул се намира в северната част на страната и само на 50 км от демилитаризираната зона със Северна Корея.
Времето в района е  4-сезонно. Лятото е много горещо, а през зимата се наблюдават типични сибирски студове. Най-подходящото време за пътуване до Сеул е през пролетта и есента.
Технологиите в Корея се различават от европейските. Възможно е Вашият телефон да не работи на местните честоти. На летището можете да наемете телефон за времето на престоя си. Това няма да се отрази много на бюджета ви.



Сеул не спира да се променя през последния половин век. Това неминуемо се отразява на атмосферата – наблюдава се рязък контраст на старо и ново, традиционно и модерно.  Засега европейските и северноамерикански туристи предпочитат по-популярните съседни дестинации, като Токио, Шанхай, Пекин.
Без съмнение обаче, туристите от цял свят ще се увеличават с времето, защото Сеул има какво да предложи на туристите. Този голям и стар град може да бъде вълнуващ със своите забележителности.

Основна информация за Сеул

Валута: Вон;
Средни температури: Пролет – 7 °С, Лято – 20 °С, Есен – 10 °С, Зима – -4 °С;
Електрически контакти: Стандартни;
Език: Корейски;
Население: 10 118 000;
Спешен телефон: 110 – Полиция и 120 – Бърза помощ;
Часови пояс GMT: +9;
Виза: Не, не се нуждаете от виза за посещението в Южна Корея и Сеул

Контакти на българското посолство в Южна Корея